Takaisin

Asiakastarina: Eilola Logistics panostaa laatuun ja turvallisuuteen

Asiakastarina: Eilola Logistics panostaa laatuun ja turvallisuuteen

Jo lähes 40 vuotta nosturipalveluja tarjonnut Eilola Logistics on alansa vahva toimija erityisesti teollisuuden nostourakoissa. Pääkaupunkiseudun lisäksi yrityksen ydinalue on laajentunut muutaman vuoden takaisen yritysoston myötä myös Pohjois-Suomeen.

Eilolan tarina alkoi vuonna 1987, kun Risto Eilola perusti Nosturipalvelu Eilola Ky:n. Vuosikymmenten aikana yritys kasvoi ja laajentui, sekä muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2006.

Nykyisen yritysnimen, Eilola Logisticsin, tarina puolestaan alkoi vuonna 2017.

”Risto tosiaan aloitti 80-luvun lopulla pääkaupunkiseudulla mobiilinostureilla. Niitä oli vuoteen 2007 saakka, jolloin päätettiin keskittyä meidän kovaan ydinosaamiseemme eli asennusnostureihin. Tuolloin meillä oli neljä nosturilla varustettua kuorma-autoa, kun niitä tänä päivänä on 23 kappaletta”, kertoo yrityksen vuonna 2017 ostanut ja toimitusjohtajana nykyään toimiva Topi Rimpiläinen.

Rimpiläisellä itsellään on myös alalta pitkä historia.

”Lähdin kesätöihin jo vuonna 2006, kun olin vielä alaikäinen. Heti täysikäisenä sitten tuli hankittua tietysti henkilö- ja kuorma-autokortit. Uralle on mahtunut niin autonpesua kuin niiden ruuvaamista, ajojärjestelijän hommia kuin nykyinen Eilola Logisticsin toimitusjohtajan pesti vuodesta 2021 alkaen”, Rimpiläinen avaa monipuolista uraansa.

Menestyksen avaimet työkulttuurissa: osallistaminen, laatu ja turvallisuus

Eilola Logisticsin toiminta perustuu vankkaan luottamukseen ja työntekijöiden osaamiseen. Työkulttuuri on sitouttavaa ja merkityksellisyyden myötä myös laatu ja turvallisuus ovat yrityksessä korkealla tasolla.

”Kuljettaja tekee toiminnallaan laadun ja turvallisuuden. Jos nyt karkeasti sanotaan, niin nosturihan on sinänsä vain kasa terästä. On tärkeää pystyä sitouttamaan kuskit tehtävään sekä saada heidät asennoitumaan siihen oikein. Tämän takia meillä kaikki osallistetaan vahvasti myös säännölliseen turvallisuustyöhön. Se näkyy suoraan laadukkaana työnä ja asiakaspalveluna”, Rimpiläinen sanoo.

Yrityksen työkulttuurin hyvät ja säännölliset käytänteet eivät ole pelkkää sanahelinää.

”Käymme joka toinen viikko näitä asioita läpi porukalla. Osa on paikan päällä ja myös etäyhteys on tarjolla. Kaksi työkaveria kertoo aina kerrallansa toisilleen työstään ja jakaa oppejaan sekä toisilleen että koko muulle porukalle. Olemme huomanneet, että yhdessä oppiminen on mieleistä ja vaikutusjälki merkittävä”, Rimpiläinen toteaa.

”Johtaminen ei voi olla pelkkää pakkoa, määräyksiä ja sääntöihin vetoamista. Pitää pystyä luomaan merkityksellisyyttä ja havainnollistamaan konkreettisesti asioita. Vaikkapa mitä tapahtuu, jos tietty nostokulma ylittyy tai kuormitus kasvaa liian rajuksi. Näin meidän jengi aktivoituu itse ja sitoutuu paremmin”, Rimpiläinen jatkaa.

Monipuolinen kalusto nostaa mitä vain – jopa päästöttömästi

Eilola Logisticsin kalustovalikoima on laajentunut ja monipuolistunut mittavasti vuosien varrella.

Asennusnostureita löytyy kaikissa ammattilaiskokoluokissa ja puomivariaatioissa. Lisäksi yrityksellä on viimeisintä teknologiaa olevia telanostureita.

”Vaikka meillä onkin paljon nostureita asennettuina kuorma-autoihin, niin ehdottomasti mennään nostaminen edellä. Autoja pystytään sitten hyödyntämään työmaiden sisäiseen kuljettamiseen. Olemme kuitenkin nostoliike, emme kuljetusliike”, Rimpiläinen sanoo.

Nosturien käytössä riittää haasteita. On ahdasta, vaikeakulkuisia tiloja ja kireitä aikatauluja. Laadukkaalla kalustolla ja henkilöstöllä kaikki tehtävät pystytään hoitamaan turvallisesti ja vankalla ammattitaidolla.

Myös moderneimmat suuntaukset ja innovaatiot näkyvät kalustossa.

”Tänä päivänä pystymme myös tarjoamaan päästöttömiä nostopalveluita. Käytössämme on esimerkiksi sähkökäyttöinen Crawler-telanosturi, jolla pääsee myös mataliin, kapeisiin ja painorajoitettuihin kohteisiin”, Rimpiläinen vinkkaa.

Aarin kanssa sujuvaa rahoitusyhteistyötä

Vastikään Eilola Logistics teki uunituoreen lisäyksen laajaan nosturivalikoimaan.

Yritys hankki markkinoiden parhainta teknologiaa edustavan sähkökäyttöisen Minicrane Hoeflon C30e -telanosturin. Hankinta rahoitettiin Aari Rahoituksen kautta.

Prosessissa tärkeässä roolissa oli erityisesti Aarin liiketoimintajohtaja Mika Heino.

”Hyvä yhteistyö ja sujuvat prosessit tässä henkilöityy vahvasti Mikaan. Meillä on hänen kanssaan yhteistä historiaa jo 10 vuoden ajalta. Hänen aito kiinnostuksensa asiakkaan liiketoimintaan on iso tekijä. Lisäksi meillä on vuosien varrella ollut paljon aiheen ulkopuolista sparrailua keskenään, mitä arvostan paljon. Aarin kanssa meidän uusimman telanosturimme rahoittaminen sujui oikein mallikkaasti”, Rimpiläinen kiittelee.

Eilola Logistics

  • Risto Eilola perusti Nosturipalvelu Eilola Ky:n 1987
  • Yhtiömuoto muuttui 2006 ja nimeksi tuli Eilolan Nosto ja Kuljetus
  • Ajoneuvonosturit myytiin E. Helaakoski Oy:lle 2007
  • Topi Rimpiläinen osti yrityksen 2017, nimeksi tuli Eilola Logistics
  • Eilola laajentui yrityskaupalla Tornioon vuonna 2020
  • Päätoimipaikat: pääkaupunkiseutu ja Tornio
  • Kalustoa: yli 20 nosturiautoa, useita telanostureita, paljon lisävarusteita (esim. ylikulmapuomeja, vinssejä, X-liftejä ja lisäjibejä)
  • Tutustu lisää: eilola.fi

Kuva: Eilola Logistics. Kuvassa sähkökäyttöinen Hoeflon C30e -telanosturi.

Lue muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit

Ota rohkeasti yhteyttä tai pyydä tarjous

    Lähettämällä viestin hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn Aari Rahoitus Oy:n tietosuojaselosteen mukaisesti.